PRECISA, PÅLITLIGA OCH EFFEKTIVA PRODUKTER

OM OSS

Vi är specialiserade på att erbjuda högpresterande verktygsmaterial för olika industrier och applikationer. Blockmaterial, vätskesystem, pastor, honeycomb, styling clay, lövträ och lim som används för att skapa modeller, formar, fixturer, jiggar, pluggar och kärnor. Vi är dedikerade till att leverera produkter som är exakta, pålitliga och effektiva och engagerade i att arbeta mot hållbara, miljövänliga och återvinningsbara material tillsammans med våra leverantörer och partners.

PROCESSEN

Vi samarbetar med flera designstudior och modellindustrier. Vårt partnerteam av experter kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina idéer genom att förse dem med material och tjänster av hög kvalitet. Vi är dedikerade till att leverera produkter som är exakta, pålitliga och effektiva.

1. KONCEPTUALISERING

Detta är det första steget i processen, där idén konceptualiseras och visualiseras. Detta steg involverar brainstorming och skissa på idén på papper eller med hjälp av datorstödd design (CAD) programvara.

2. Design

När idén väl är konceptualiserad är nästa steg att designa modellen. Detta steg innebär att skapa en detaljerad design av modellen med hjälp av CAD-programvara.

3. Prototyping

Efter att designen är klar skapas en prototyp av modellen. Detta steg innebär att man använder CNC-bearbetning eller andra snabba prototyptekniker för att skapa en fysisk modell av designen.

4. TESTNING OCH FÖRFINNING

När prototypen väl har skapats testas den för att säkerställa att den uppfyller de önskade specifikationerna. Om några problem upptäcks förfinas designen och ytterligare en prototyp skapas.

5. PRODUKTION

När den slutliga prototypen är godkänd kan tillverkningen av modellen påbörjas.

1968
Per börjar jobba på Rima och tar OBO Festholtz till den svenska marknaden.
1980
Impel AB grundas av Per
2000
OBO Sverige AB grundas med fokus på att ta Blockmaterial till den svenska marknaden
2010
OBO Sverige AB byter namn till MODELCO, utökar sin produktportfölj med Delignit, Plywood och Honeycomb
2020
MODELCO och Rampf Group ingår ett distributionspartnerskap.

om oss

Vi är ett familjeägt företag som har varit en pålitlig leverantör till modellindustrin sedan 1970-talet. Vi finns i Stockholm och har vårt lager i Göteborg. Vi levererar inom olika branscher, såsom fordons-, sjöfarts-, gjuteri- och tillverkningsindustrin för att nämna några med högkvalitativa modelleringsmaterial.

Vi erbjuder ett brett utbud av produkter såsom stylingbrädor, modelleringstavlor, arbetsbrädor, lim, reparationspasta, täta konturpastor och kärnmaterial. Hög stabilitet, precision, hållbarhet och bearbetningsbara material. Vi håller högsta kvalitet i våra produkter och kundrelationer och leveranser. Vi har en dokumenterad erfarenhet av att arbeta med företag inom fordonsindustrin, där vi ofta har det viktiga att stödja modelltillverkningsindustrin. Verifiera och validera för att säkerställa att produkterna uppfyller de specifikationer och standarder som krävs.

HÖGKVALITETSPRODUKTER

Vi samarbetar också med ett antal produktdesign- och tillverkningsföretag som är specialiserade på att förverkliga produktidéer. Skickliga proffs som kan skapa innovativa produkter använder avancerade maskiner och våra material för att skapa högkvalitativa produkter med precision.

Kom i kontakt

Vill du veta mer? Kontakta oss idag.

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.